Förpackningsmaterial för den egna företagaren

Har du precis startat ett eget företag med tillhörande webbutik? Kanske har du haft en ett tag men behöver nya förpackningsmöjligheter? Då har du säkert många produkter du vill sälja, och när de är sålda måste du kunna skicka iväg dem till kunden utan att de går sönder. Har du koll på allt förpackningsmaterial du kan behöva?

Förpackningsmaterial i papp

För det första behöver du förpackningsmaterial som produkterna kan färdas i. Det bästa alternativet är kartonger. Ställ dig frågan hur stora dina produkter är och hur stora kartonger du kan behöva som förpackningsmaterial för att kunna skicka iväg varorna. Säljer du smycken behöver du kanske vadderade kuvert, men säljer du keramik eller skor behöver du lådor att packa produkterna i. De finns i olika storlekar.

Ett annat förpackningsmaterial du kan behöva, som också är i papp är wellpapp. Det behöver du framför allt om du säljer ömtåligare saker. Linda in produkten i wellpapp och fyll dina kartonger med stötdämpande tussar av packpapper.

Förpackningsmaterial i plast

Du kan också välja emballage plast. För att skydda ett föremål från skador kan du komplettera nedpackningen med bubbelplast, som kan ge mjuk dämpning både direkt runtom föremålet och inuti kartongen.

Vad gäller stötdämpning runt ett inslaget föremål kan du istället för bubbelplast välja packchips eller skumplast i bitar, beroende på vad du har för behov och hur stora dina kartonger är.

Kanske har du en verkstadsfirma eller liknande? I så fall kan du behöva andra typer av emballage. Du kan behöva täckfolie för att skydda ytor som inte får fläckas eller repas medan du arbetar intill dem. Arbetar du med att skicka ut pallar med verkstadsmaterial kan du behöva fylla på förrådet av pallhuvar. Sträckfilm kan hålla fast större föremål under en transport.

Övriga förpackningsmaterial

FrigolitGlöm inte bort att det finns ytterligare förpackningsmaterial för att underlätta din verksamhet. Förutom emballage plast och emballage i papp kan du också välja packmaterial frigolit. Frigolit är också en förpackningslösning i plast och kan verka som packchips. Det är också ett material som fungerar utmärkt för att hålla fast produkter i kartonger, genom att produktens mönster finns utskuret. Produkten kan då sättas fast i frigoliten, som sedan sitter fastkilad i kartongen och minskar på stötarna.

Vilket förpackningsmaterial du än är ute efter till din verksamhet kan du få den billigt. Både kartong och emballage plast går idag enkelt och snabbt att få tag i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *