Glasögon för MC-kläder

mc-kläderDet finns en del olika saker att välja på som finns att köpa till dina MC-kläder. Till exempel kan du skaffa MC-glasögon. För dig som har glasögon i vanliga fall och inte använder linser kan det vara en bra lösning med dessa glasögon. Men det finns också MC-glasögon utan styrka om man bara vill ha skydd för solen om ögonen. Precis som MC-kläder är anpassade för att köra MC i är glasögonen gjorda för att passa i en MC-hjälm. Det finns flera typer av glasögon bland MC-kläder, bland annat goggles som är mer vindtäta än vanliga glasögon. Goggles är ofta lite dyrare däremot, men vill man köra utan visiret är de ett bra alternativ för att skydda ögonen. Vill du ha vanliga men vindtäta MC-glasögon finns det typer gjorda i ett skummaterial runt ögonen. Materialen på glasögonen är lite olika. Precis som billigare MC-kläder finns det billigare glasögon som är gjorda i splitterfri plast, men de dyrare och hållbarare kan vara gjorda i flygplansaluminium. Det finns modeller som går att justera vid näspartiet och öronen för att de ska sitta perfekt. Något nästan alla MC-glasögon har är 100 % uv-skydd. Glasögonen är anpassade för att passa tillsammans med dina MC-kläder så att de inte försämrar säkerheten.