Kreditkort och dess fördelar

kreditkortEtt kreditkort är som vilket betalkort som helst, men inte riktigt ändå. Att handla med kreditkort innebär att handla med hjälp av ett lån som ges av det företag som utfärdat ens kreditkort. Lånet betalas tillbaka via en faktura som skickas i slutet av varje månad. Betalningen går att dela upp om det för tillfället inte går att betala tillbaka allt på en gång och betalar man sina räkningar för sitt kreditkort i tid behöver man inte betala någon ränta på lånet.

Varför ska man använda kreditkort?
Varför ska man välja just kreditkort? Jo, för att det är ett kort med otroligt många fördelar. Exempelvis ger vissa kreditkort bonuspoäng när man använder det. Dessa poäng kan sedan omvandlas till bonuscheckar som kan användas för köp av till exempel resor, biljetter och upplevelser. Bonuspoängen kan också ibland användas i vissa butiker, precis som de bonuspoäng man får med ett Ica-kort.

En annan sak som är bra med kreditkort är att man själv får bestämma sin kreditgräns. Det är möjligt att välja ett relativt lågt belopp för att begränsa sina inköp men även att låna mycket och på så sätt kunna handla mycket eller köpa något dyrt. Kreditkort kan även användas över hela världen.